OM OSS

FUNKTION – KVALITÉ – UTVECKLING – TILLSAMMANS

Vi startade 2020

Klätterträdet är ett konsultföretag som startades år -2020 och har sitt säte i Gävle kommun.

Klätterträdet startades av mig, Billy Ljungberg, som i första hand jobbat och jobbar som behandlingschef och beroendeterapeut på Russinbacken AB.

Jag började i branschen som behandlingsassistent och har sedan dess utbildat mig i några olika terapeut grader: Traumaterapeut, spelberoendeterapeut och recovery dynamicsterapeut. Under den första tiden av personlig och professionell utveckling startade jag tillsammans med ägare utav Avstampets HVB -Avstampet öppenvård.

Det gick ganska fort så var öppenvården i full rullning och jag valde att röra mig vidare söderut mot Gävle.

I Gävle har jag haft äran att träffa min fästmö som idag också är mamma till mitt älskade barn.

Jag började min resa i Gävle med att driva familjehem, utbilda inom våld ur ett förövarperspektiv, jobba som behandlingsansvarig på Russinbackens behandlingsenheter och tillsammans med Ola Hammarström (VD Russinbacken) utbilda socialpedagoger på Hedemoras socialpedagogsutbildning.

På Russinbacken ritade jag upp och arbetade fram en behandlingsmanual som idag ligger till grund för allt behandlingsarbete som bedrivs med de ungdomarna vi har placerade.

En dag under våren 2019 fick jag ett telefonsamtal av en verksamhetschef på IFO som berättade att hon hört om mina kunskapsområden. Denne önskade att jag tillsammans med Ola Hammarström skulle komma och utbilda dem i medberoende och vuxna-barnproblematik. Detta har sedan lett till många handledningsuppdrag och det har spridit sig till fler arbetsplatser.

Här väljer jag att starta Klätterträdet!

Klätterträdet är ett talande namn för denna nya verksamhet då det syftar till växandeprocess, nytänk, utmaning, utveckling och frihet. Vi på Klätterträdet (inkluderat konsulter) jobbar både i terapi och handledning, som är klätterträdets främsta inriktning av tjänst, för att hjälpa personer och verksamheter att växa inifrån kärnan av vad tjänsten avser.

En av flera styrande principer från Klätterträdets etiska riktlinjer är mod. Mod symboliseras av det lilla barn i oss alla som vågar klättra längre upp i trädet för var gång. I den nu vuxna kan personen använda detta mod att klättra högre upp till att få större perspektiv och en klarare bild över sig själv, sin situation och sina val. Trädet har också sin symbolik i principerna nytänk, utmaning och mognad, att våga klättra runt i- och upp ur sig själv för att på så sätt påverka den situation personen står i.

Vi måste börja med oss själva!

Klätterträdet har konsulter i andra städer för dig som inte bor i Gävle (tex. Stockholm, Norrköping, Hedemora, Östersund, Umeå, Boden, Piteå, Luleå

Redo att ta ditt första steg?